In gesprek met ChatGPT
Sinds de release van ChatGPT is er veel aandacht voor kunstmatige intelligentie. Het wordt disruptieve kwaliteiten toegedicht, maar is het zo goed als lijkt?
Sinds de release van ChatGPT, de generatieve AI-tool van OpenAI, in november 2022 is er veel aandacht voor kunstmatige intelligentie. De technologie en de toepassing ervan binnen ChatGPT worden grootse en disruptieve kwaliteiten toegedicht, maar is het wel degelijk zo goed als lijkt? Onderzoeker Jessy de Cooker richtte zich om de mogelijkheden en beperkingen te toetsen tot ChatGPT en poogde via prompt-engineering inzicht te krijgen in de do’s en dont’s. In de onderstaande tool vind je het hele ‘gesprek’ met ChatGPT en ontdek je meteen dat er kanttekeningen bij de technologie geplaatst moeten worden.
Om dit ‘gesprek’ te visualiseren en interactief over te brengen, is de tool Genial.ly gebruikt. Deze visualisatietool heeft veel mogelijkheden. Zo bouw je via Genial.ly bijvoorbeeld interactieve afbeeldingen maar kun je ook geanimeerde slideshows/presentaties én interactieve games maken. De editor van Genial.ly is vrij uitgebreid. Je kan verschillende soorten content (teksten, urls, afbeeldingen, video’s) toevoegen en gebruik maken van verschillende soorten iconen, buttons en functionaliteiten. Dat alles kan gewoon met een gratis account. Meer informatie is hier te vinden op de website van Genial.ly.